Облдержадміністрація привітала працівників харківських театрів при майже порожньому залі

Фото: kharkivoda.gov.ua

Заступник голови Харківської ОДА Антон Деньгуб привітав театральну спільноту області з професійним святом. Судячи з фотографій, опублікованих прес-службою облдержадміністрації, в залі театрально-концертного центру (в минулому малий зал ХНАТОБ), розрахованому на 400 місць, театральну спільноту уособлювали близько 30 людей.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби обладміністрації.

Деньгуб наголосив, що “обласна державна адміністрація робить усе можливе, аби підтримати харківські театри, зокрема й фінансово”, йдеться у повідомленні.

«Я хочу подякувати всім людям, причетним до створення магії театру. Навіть у такий складний період пандемії, коли ми всі засмучені через те, що цей прекрасний зал заповнений не на 100%, а лише наполовину, я хочу, аби всі ми не опускали руки. Зичу вам міцного здоров’я та творчого натхнення. Творіть, любіть та створюйте для нас цю магію», – привітав присутніх Деньгуб.

Заступник голови Харківської ОДА побажав працівникам театрів творчих здобутків, гарних прем’єр та вдячних глядачів.

Як повідомляв Харків Times, 22 березня працівники харківських театрів і співчуваючі їм харків’яни вийшли на мітинг на підтримку харківських державних театрів, які й так постраждали у зв’язку з карантинними обмеженнями, а на останній сесії облради позбулися левової частки фінансування. Особливе обурення протестувальників викликала заява голови Харківської облдержадміністрації Айни Тимчук про те, що актори у харківських театрах отримують «високу зарплату» в розмірі 16,5 тис. гривень, що не відповідає дійсності.

До учасників мітингу вийшов новоспечений заступник голови ОДА, дніпровець Антон Деньгуб, який менше двох місяців обіймає цю посаду, та заявив, що працівників театрів «підбивають на протести» якісь неназвані «опозиційні політичні сили» й що «культура повинна бути поза політикою», але не спромігся зрозуміло відповісти на жодну з вимог протестуючих.

Актори й працівники харківських театрів звернулися до міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка з проханням забезпечити фінансування театрів і гарантувати збереження робочих місць.

Заява Тимчук про «16,5 тищ» стало мемом і їй вже «відповіли» недобрими карикатурами, флешмобами й сатиричними піснями.

Після звернення до міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка й відсутності адекватної реакції обладміністрації на акцію на площі Свободи театральна громадськість Харкова вирішила просити президента Володимира Зеленського звільнити голову ХОДА Айну Тимчук. Відповідна петиція вже зареєстрована на офіційному сайті Президента України.