У поліції назвали причину скасування концерту Сергія Жадана в Харкові

Фото: www.ukrinform.ua

Запланований на 24 березня в Харкові концерт рок-групи “Жадан і собаки” не відбувся через порушення карантинних вимог.

Про це Харків Times повідомили прес-службі Нацполіціі області.

Концерт повинен був відбутися в клубі «Корова», на вул. Ярослава Мудрого, 37. До початку виступу в заклад прийшли поліцейські і провели бесіду з власником, під час якої попередили про правові наслідки в разі недотримання відвідувачами карантину.

“Враховуючи те, що Харків за епідеміологічним станом щодо розповсюдження коронавірусу опинився в «помаранчевій зоні», поліція здійснила превентивну роботу з власником закладу, де мав відбутися захід зі значною кількістю людей. Відповідно до обмежень «помаранчевої» зони карантину, заборонено проведення масових культурних, розважальних заходів за участю більше однієї особи на 4 кв. метри площі будівлі або наповненістю понад 50 відсотків місць у кожному окремому залі. Поліцейські в цій ситуації звернулися до власника закладу та попередили його про правові наслідки через недотримання загальних правил безпеки під час пандемії.”, – розповіли в поліції .

Поліцейські обмежилися профілактичною бесідою, уточнила спікер Нацполіціі Харківської області Оксана Калмикова. Ніяких заходів щодо відвідувачів, що залишилися в заклді після відміни концерту, поліція не робила.

Фронтмен групи Сергій Жадан зазначив, що про скасування концерту можна було б повідомити заздалегідь, хоча за декілька годин, а не безпосередньо перед початком виступу. В такому випадку музиканти змогли попередити публіку, і людям не довелося витрачати час і сили на поїздку в транспорті по місту, яке відноситься до “помаранчевої” зоні карантину.

“Тоді би ми встигли повідомити глядачів і вони не пхалися би з цілого міста (й інших міст теж, до речі), ризикуючи здоров’ям у метрополітені чи маршрутках (вам же про здоров’я громадян ішлося?). Натомість ви прийшли безпосередньо на концерт і чекали годину, коли він, цей концерт, почнеться, елементарно для того, щоби штрафонути заклад. Фактично тримаючи в заручниках кілька сотень людей, які чекали в залі на початок заходу. Вибачте, але це не охорона здоров’я – це шантаж і скотство.”, – зазначив музикант.

Сергій Жадан знову приніс вибачення публіці за зірваний концерт. І пообіцяв, що група обов’язково його зіграє.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові 24 березня незадовго до початку, коли зібралися і музиканти, і глядачі, скасували концерт відомої рок-групи «Жадан і собаки».