У Харкові зірвали концерт Сергія Жадана – музикант звинуватив поліцію (відео)

Фото: Жадан і собаки/Facebook

У Харкові 24 березня незадовго до початку, коли зібралися і музиканти, і глядачі, скасували концерт відомої рок-групи “Жадан і собаки”.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на сторінці заходу в Facebook.

Концерт повинен був відбутися в клубі “Корова”, на вул. Ярослава Мудрого, 37. В Telegram – каналах Харкова з’явилися відео пояснення фронтмена групи, чому виступ не може відбутися. Присутнім глядачам Сергій Жадан пояснив, що виступ не дала провести поліція. За словами музиканта, його попередили, що якщо почнеться концерт, то його відразу зірвуть, а власники залу будуть нести відповідальність. Тому група змушена скасувати концерт.

“Вони десь тут є (поліція – прим. ред.), Тому якщо ми почнемо концерт, дуже б не хотілося, щоб він був перерваний на першій-другій пісні і щоб потім у всіх нас були проблеми. Тому концерту не буде” , – повідомив зі сцени Жадан.

Потім письменник емоційно висловився про умови карантину, введені владою. На думку Сергія Жадана, влада несправедливо ставиться до представників культурної сфери та обмежує їх, замість того, щоб звернути увагу на більш серйозні проблеми.

“Для них найбільша проблема, що ми тут зібрались для того, щоб пограти рок-концерт. Те, що працюють їхні їб**і “Епіцентри”, їх не хвилює. Те, що працюють їхні бізнеси, їх не хвилює. Те, що вони вирішують свої проблеми за наш рахунок, їх не хвилює. Те, що вони проср*ли вакцинацію, їх не хвилює. Цій владі на вас наср*ти”, – висловився поет.

Сергій Жадан також зазначив, що можна повернути гроші за придбаний квиток. На сторінці в Facebook група вибачилася за вимушене перенесення концерту. Дату нового виступу повідомлять пізніше.

У прес-службі Нацполіціі області інцидент з концертом групи “Жадан і собаки” не прокоментували.