Катастрофа Ан-26 під Чугуєвом: командира частини відпустили з СІЗО

Фото: Харків Times

Запобіжний захід для одного з підозрюваних у справі про катастрофу Ан-26 під Чугуєвом — В’ячеслава Глазунова — змінили на домашній арешт. Щоправда, відбувати його колишній командир частини має у Києві.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення дружини чугуївського офіцера, Олени Глазунової, в Facebook.

Суд у Києві звільнив з СІЗО під домашній арешт В’ячеслава Глазунова, колишнього командира військової частини в Чугуєві, де під час навчань у вересні 2020 року розбився літак Ан-26 з курсантами на борту.

За словами Олени Глазунової, згідно з рішенням суду її чоловік має перебувати під домашнім арештом не за місцем проживання, а у Києві.

Олена зазначила, що за час перебування під вартою здоров’я її чоловіка сильно похитнулося, проте підтримка друзів, колег і співчуваючих дає йому сили. Вона подякувала офіцерам льотних бригад з різних міст України, які збирали підписи на підтримку її чоловіка.

Як повідомляв Харків Times, ввечері 25 вересня 2020 року поблизу райцентру Чугуїв Харківської області впав і загорівся літак, на борту якого знаходилися 27 осіб. В основному це були курсанти Харківського національного університету Повітряних Сил імені І. Кожедуба. Вижив один з них.

У жовтні, доповідаючи на засіданні Кабміну про результати роботи урядової комісії, яка розслідувала обставини катастрофи, її голова віце-прем’єр-міністр, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський назвав головними причинами трагедії «відсутність дієвого контролю за організацією та контролем польотів з боку посадових осіб Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба; системні порушення правил виконання польотів в університеті; недостатня професійна підготовка екіпажу до дій в особливих ситуаціях, здійснення всебічного аналізу характеру локальної відмови авіаційної техніки з моделюванням правильних та злагоджених дій для запобігання переростанню особливої ситуації у катастрофічну».

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру командувачу Повітряними силами Збройних сил України Сергію Дроздову, керівнику польотів і командиру військової частини.

Печерський районний суд Києва 22 грудня 2020 р. на два місяці взяв під варту В’ячеслава Глазунова, командира військової частини А04104 в Чугуєві.

25 грудня 2020 року військові авіатори стали збирати підписи під проханням відпустити з СІЗО фігурантів справи про катастрофу літака під Чугуєвом.

Наприкінці січня 2021 року апеляційний суд залишив підозрюваних в СІЗО.