Для будівництва льодової арени у Харкові можуть залучити кошти держсубвенції

Фото: bigmir.net

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов зустрівся з представниками Федерації хокею України та обговорив з ними проект будівництва льодової арени у парку Машинобудівників (колишн. парк ім. Артема). Президент Федерації хокею України Георгій Зубко пообіцяв, що тільки-но арена буде готова, федерація звернеться до Міжнародної федерації хокею з проханням проводити у Харкові міжнародні офіційні заходи.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міськради.

Терехов повідомив, що арена розрахована на 2,5 тис. місць, і там можна буде займатися не лише хокеєм, але й іншими видами спорту.

«Дуже цікавий проект. Потрібно створити в Харкові хорошу хокейну команду. Будемо відроджувати цей вид спорту і розвивати інші», – зазначив секретар міськради.

Представники Федерації хокею України підтримали ініціативу й відзначили, що розглянуть можливість створення на базі льодової арени дитячо-юнацької школи та професійного хокейного клубу для дорослих. Крім того, Зубко повідомив, що Кабмін прийняв програму, яка передбачає виділення субвенції на створення багатофункціональних спортивних комплексів у різних регіонах України, тому можна розглянути можливість залучення коштів держсубвенції.

Як повідомляв Харків Times, 24 лютого Харківська міськрада виділила ділянку землі у 4,3 га для будівництва льодової арени в парку Машинобудівників (колишн. парку ім. Артема) біля станції метро «Турбоатом».