Зеленський звільнив главу Краснокутського району і призначив його керувати Харківською РДА

Фото: khrada.gov.ua

Колишній керівник Харківської районної державної адміністрації Юрій Раїна повернувся на посаду, яку займав протягом п’яти років. Президент України Володимир Зеленський знову призначив його керувати Харківською РДА.

Про це Харків Times дізнався з розпоряджень, опублікованих на сайті глави держави.

Згідно з розпорядженням № 207 від 23 березня Раїна Юрій Іванович звільнений з посади голови Краснокутської районної адміністрації. Чиновника було звільнено «у зв’язку з поданою ним заявою».

Розпорядженням № 213 від 23 березня Юрія Раїну призначено головою Харківської райадміністрації Харківської області.

65-річний Юрій Раїна накопичив солідний управлінський досвід. Він працював директором ДП «Харківський завод шампанських вин». У 2005 році був призначений на посаду Коломацької райдержадміністрації Харківської області. Був радником голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря балути.

У 2015 році очолив Харківський район, яким керував до квітня 2020 року.

Згідно з декларацією кандидата на посаду глави Харківської РДА, яку Раїна подав 1 лютого, його джерелами доходу є зарплата і пенсія. Також чиновник має квартиру в Харкові. Банківські вклади, грошові заощадження або автомобіль в декларації чиновника відсутні.

Як повідомляв Харків Times, Президент України Володимир Зеленський призначив колишнього керівника Харківської районної державної адміністрації Юрія Раїну на посаду глави Краснокутської районної держадміністрації. Між звільненням і призначенням чиновника пройшло два дні.