У Харкові планують реконструювати 350 ліфтів

Фото: klaster.ua

У харківських будинках будуть нові ліфти. На реконструкцію та ремонт кабін і обладнання в цьому році місто виділило 110 млн грн.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

Як розповів директор КСП «Харківміськліфт» Олексій Топчій, в цьому році з міського бюджету було виділено 70 млн грн на поточний ремонт ліфтів і 40 млн грн на капітальний. За ці кошти планують реконструювати близько 350 ліфтів, а також закупити 27 нових одиниць.

Під час робочої зустрічі на підприємстві секретар міськради Ігор Терехов визнав, що суми, яку виділено з бюджету, може не вистачити, і повідомив, що місто має намір залучити до вирішення проблеми “кредитні ресурси”, а також розвивати власне виробництво як ліфтових кабін цілком, так і окремих їх елементів.

«Від того, наскільки чітко працює ліфт, залежить багато чого: починаючи від настрою людини і закінчуючи рівнем її комфорту і безпеки під час пересування. Тому сьогодні ми приділяємо велику увагу ремонту ліфтів, яких на обслуговуванні у підприємства знаходиться близько 7 тисяч. На жаль, 90% з них вже відпрацювали свій так званий ресурс, але ми підтримуємо їх у стабільному стані», — зазначив Ігор Терехов.

Автоматизована диспетчерська служба, яка цілодобово приймає повідомлення про поломки та збої в роботі ліфтового господарства, на сьогодні має 17 джерел надходження заявок: чат-боти, письмові та телефонні звернення тощо. Як відзначили в КСП «Харківміськліфт», завдяки підвищенню рівня технічного обслуговування та проведенню капітальних ремонтів кількість заявок з кожним роком зменшується.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові планують відремонтувати в цілому більше 900 ліфтів.