Суд виніс вирок обвинуваченому в стрільбі по відпочиваючим і вбивстві

Фото: hk.npu.gov.ua

23 березня колегія Ізюмського міськрайонного суду Харківської області винесла вирок чоловікові, який в червні минулого року відкрив вогонь по компанії відпочиваючих, в результаті чого одна людина загинула і одну було важко поранено.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі суду.

Суд встановив, що вчинений жителем Барвінківського району злочин був навмисним. За даними слідства, на галявину, де відпочивала компанія з 15 чоловік, в тому числі, маленькі діти, він прийшов озброєним. У нього з собою був пістолет системи «Макарова» з бойовими патронами, який перед цим обвинувачений забрав зі схованки.

На галявині він зажадав від незнайомих йому людей, щоб вони відвезли його в сусіднє село. Після того, як йому відмовили, влаштував скандал і став залякувати відпочиваючих, вистріливши вгору.

Відпочивальники намагалися зупинити стрілка, але той відкрив вогонь по ним. В результаті стрілянини двоє чоловіків були важко поранені. Один з них пізніше помер в лікарні. Другому потерпілому через складні вогнепальні поранення ампутували ногу.

Суд визнав стрілка винним в скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст 253 КК (незаконне носіння, зберігання, придбання вогнепальної зброї і боєприпасів), ч.2 ст 15, п. 7 ч.2 ст. 115 КК (закінчений замах на умисне вбивство). Обвинуваченого засуджено до 15 років позбавлення волі.

Вирок суду не набрав законної сили, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, мешканець Барвінківського району стріляв у компанію з 10 чоловік із дітьми, які відпочивала у селі Гусарівка поблизу кар’єру.

За фактом стрілянини у Харківській області, внаслідок якої один з постраждалих від отриманих поранень помер, поліція відкрила кримінальні провадження за трьома статтями Кримінального кодексу.