У Харкові перевірять законність роботи МАФів біля входів метро

Фото: alternatyva-pisochyn.com.ua

Харківська міська рада має намір перевірити законність роботи магазинів, кіосків та інших торгових об’єктів, розташований поблизу від входів до станцій метрополітену.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міськради із посиланням на секретаря міськради Ігоря Терехова.

Справа в тому, що згідно із правилами пожежної безпеки, розміщувати об’єкти комерційного, торгового й соціально-побутового призначення у межах півкола радіусом 20 м від дверей метрополітену заборонено, проте деякі підприємці це правило порушують.

«Усі торгові точки, які порушують це правило, необхідно знести або перенести. Я розумію, що ми не можемо під час локдауну позбавляти людей робочих місць. Але якщо, не дай бог, трапиться якась аварійна ситуація, будуть жертви. Ми цього допустити не можемо. Шляхи виходу з метро повинні бути відкриті», – заявив Терехов на робочій нараді у мерії сьогодні, 23 березня.

Також порядок планують навести й у зупиночних павільйонах, розташованих біля станцій метро. Там приберуть сміття, пофарбують лавки, а у разі необхідності – замінять їх.

Як повідомляв Харків Times, у серпні 2020 року при Департаменті територіального контролю та земельних відносин Харківської міськради була створена Інспекція з благоустрою, покликана стежити за дотриманням чистоти та законністю розміщення на території міста малих архітектурних форм.