Харківська область перейшла у “помаранчеву” зону карантину

Фото: Нацгвардия

Відповідно до оновлених сьогодні, 23 березня, даних МОЗ України про карантинне зонування, Харківська область перейшла з “жовтої” зони в “помаранчеву”.

Про це Харків Times дізнався з інформації на сайті МОЗ.

Всього в “помаранчевій” зоні – 15 областей. У їх числі сусідні з Харківською – Дніпропетровська, Донецька, Луганська та Полтавська.

У “жовтій” зоні залишилася лише Херсонська область. Дев’ять регіонів, серед яких г. Киев, – увійшли до “червоної”.

Помаранчевий рівень є попереджувальним, він свідчить про ускладнення епідситуації. Його вводять, якщо перевищується один з показників значного розширення захворювання. У Харківській області майже на 10% перевищено епідпоріг захворюваності.

Також відслідковуються такі показники, як коефіцієнт виявлення COVID-19, кількість госпіталізацій, завантаженість ліжок з киснем. Якщо буде зростання за цими показниками протягом трьох днів, то область переходить до “червоної” зону, яка передбачає введення найбільш суворих обмежень.

Обмеження в “помаранчевій” зоні будуть залишатися такими ж, як в “жовтій”, але місцева влада повинна посилити контроль за дотриманням карантину.

Читайте також: У Харківській області встановили жовтий рівень карантину – що заборонено

22 березня секретар Харківської міськради Ігор Терехов попередив про введення нових обмежень, якщо місто опиниться в “помаранчевій” зоні. Остаточне рішення про нові обмеження приймає міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 23 березня виявили 96 259 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 843 – за минулу добу.

У Харківській області учнів відправили на дистанційку і ввели обмеження на проведення масових заходів.

У Харкові в зв’язку з ростом числа хворих на коронавірус школи достроково, з понеділка, 22 березня, йдуть на канікули.

У Харкові мають намір придбати кисневу станцію для Міської клінічної лікарні №13 та розгорнути додаткові місця в медустановах для пацієнтів з COVID-19.