Заплановано ремонт дороги між Вільхівкою та Малою Роганню

Фото: oblrada.kharkov.ua

У Харківському районі планують відремонтувати дорогу, що сполучає села Вільхівка та Мала Рогань.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі облради.

Про плани по ремонту дороги 22 березня під час робочої поїздки розповів голова Харківської обласної ради Артур Товмасян.

Дорога з’єднує населені пункти, які тепер належать до Вільхівської громади, а саме: с. Мала Рогань, с. Коропи, с. Степанки і с. Вільхівка. Найбільш зруйновані 9 км автодороги вимагають негайного ремонту.

За словами Вільхівського сільського голови Олександра Шмиголя, дорожнє покриття не ремонтувалося з моменту введення дороги в експлуатацію на початку 90 років минулого століття. За рахунок громади відремонтувати, навіть саму розбиту ділянку – 3 км, майже нереально.

Капітальний ремонт саме цих трьох кілометрів і ямковий ремонт близько 6 км буде зроблено  за рахунок державних коштів. Розмір необхідних для ремонту засобів і передбачувані терміни не називалися.

Як повідомляв Харків Times, 26 січня у Вільхівці Харківського району жителі селища перекривали дорогу вантажівкам, які возять пісок з місцевого кар’єру.

Вночі 5 лютого селі під Харковом стався вибух і спалили два автомобілі місцевих активістів. Спалені машини належать подружжю, яке бореться проти піщаних кар’єрів.

Жителі Вільхівської громади, які виступають проти видобутку піску в кар’єрах в їх селах, 8 лютого прийшли з протестом до обласного департаменту екології та природних ресурсів.

16 березня троє чоловіків побили учасника перекриття дороги в селі Вільхівка Харківського району.