Війна в Україні: дев’ять порушень, загинув український боєць

За минулу добу, 20 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано дев’ять порушень режиму припинення вогню.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», біля населеного пункту Південне, окупанти відкривали вогонь із заборонених мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а поблизу селища Шуми — зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» поблизу Водяного (на Приазов’ї) російсько-окупаційні війська обстріляли позиції українських захисників, використовуючи гранатомети різних систем.

Під Лебединським окупанти застосували стрілецьку зброю, а поблизу селища Широкине вели вогонь з великокаліберних кулеметів.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав вогнепальне поранення. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу, але, на жаль, від отриманих ран він помер по дорозі до шпиталю.

Командування висловлює щирі і глибокі співчуття рідним і близьким загиблого захисника.

Українські захисники на дії противника відкривали вогонь у відповідь.

Щодо дій збройних формувань РФ сповіщені представники ОБСЄ.

Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань РФ на непідконтрольній території.

Всі обстріли з боку ОРДЛО були прицільними та велися з метою нанесення втрат підрозділам Збройних Сил України.

Також було зафіксовано проведення інженерних робіт з розширення й облаштування нових оборонних позицій у донецького аеропорту.

«Вищезазначені факти свідчать про те, що представники незаконних збройних формувань РФ продовжують демонструвати небажання виконувати раніше досягнуті домовленості. <…> Наголошуємо, Збройні Сили України неухильно дотримуються досягнутих домовленостей щодо припинення вогню та є послідовними у виконанні взятих на себе зобов’язань», — йдеться в повідомленні.

Станом на 7:00 21 березня обстрілів не зафіксовано.