Суд оштрафував і позбавив водійських прав колишнього директора заводу імені Малишева

Фото: ТСН

Суд покарав колишнього директора ДП Завод імені Малишева Віталія Немилостивого за п’яний дебош на дорозі. За рішенням суду харків’янин на рік залишився без прав і повинен сплатити штраф у розмірі 10 тис. 200 грн.

Про це Харків Times з рішення Шевченківського райсуду м.Києва.

52-річний харків’янин, який піднявся по кар’єрних сходах до заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості України, влаштував скандал патрульним напередодні нового року в Києві. 30 грудня на вулиці Жилянській за порушення ПДР поліцейські зупинили Mercedes, яким керував Немилостивий. Коли інспектори намагалися скласти на водія протокол за порушення ПДР, той на підвищених тонах повідомив, що він заступник міністра і що патрульні “ох ** їли”.

Під час судового розгляду було встановлено, що водій Mercedes був “з явними ознаками алкогольного сп’яніння: запах алкоголю з порожнини рота, порушення мови і координації рухів”. Від проходження огляду на стан сп’яніння водій відмовився в присутності свідків.

У суді Немилостивий свою провину визнав.

Суддя Віталій Циктіч, вивчивши обставини справи, визнав Немилостивого винним в адміністративному правопорушенні за статтею 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебували в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції).

Крім штрафу в 10 200 гривень Немилостивий повинен буде заплатити судовий збір в розмірі 454 грн.

Як повідомляв Харків Times, Віталій Немилостивий, який влаштував п’яний дебош на дорозі, звільнено з посади заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості України.

Довідка:

Віталій Немилостивий народився в Харкові 26 квітня 1968 року. У 1994 році закінчив Харківський педагогічний інститут ім. Г. Сковороди, в 2001-му – Національну юридичну академію ім. Ярослава Мудрого (спеціальність – юрист).

Трудовий шлях він почав у квітні 1995 року в АТ “Автомобілі Росії”, де пропрацював два роки. Обіймав посади президента, директора із зовнішньоекономічної діяльності.

У 2006-2007 рр. Віталій Немилостивий працював першим заступником гендиректора, в.о. гендиректора, гендиректором ДП Завод імені Малишева у Харкові.

З 2010 по 2011 рік Немилостивий працював заступником міністра промислової політики (уряд Миколи Азарова). З 2007 по 2010 був першим заступником міністра промислової політики (уряд Юлії Тимошенко). З 2012 по 2014 роки був народним депутатом (від “Батьківщини”).

У серпні 2020 року Віталій Немилостивий став заступником міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. У січні 2021 року його було звільнено з займаної посади.