У харківських дворах посадять 33 тисячі квітів за рахунок міста

Фото: city.kharkov.ua

Харківські двори та парки приведуть до ладу після зими. Почистять фонтани, приберуть сміття, обріжуть сухі гілки та висадять свіженькі квіти та дерева.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради з посиланням на заступника начальника управління екології та благоустрою Руслану Колодну.

За її словами, понад 33,5 тис. квітів планується посадити на прибудинкових територіях в Харкові навесні 2021 року.

Також на прибудинкових територіях буде виконана санітарна обрізка 2,7 тис. дерев, засіяні газони на площі понад 23,7 тис. кв. м, відремонтовані та пофарбовані “елементи благоустрою”, дитячі та спортивні майданчики.

Крім того, цієї весни робочі КСП «Харківзеленбуд» посадять в місті 110 дерев і майже 1,4 млн квітів, підготують до роботи 20 міських фонтанів, виконають санітарну очистку парків, скверів та зелених зон загальною площею 2 857 га, вивезуть 750 кубометрів сміття та листя, видалять аварійні і сухостійні дерева.

У планах комунальників — поточний ремонт вулично-дорожньої мережі, прибирання трамвайних колій, “благоустрій місць розриттів”, очищення берегів річок і водної гладі, прибирання кладовищ, приведення до належного стану військових і братських поховань та низка інших робіт.

План комплексних заходів щодо приведення в належний стан території Харкова навесні 2021 року був затверджений 17 березня на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради.

Як повідомляв Харків Times, на Салтівці в 2021 році планують упорядкувати Петренківське водосховище і частину прилеглої до нього території.