Рада не змогла скасувати переведення годинників на літній час

Верховна Рада провалила скасування переходу на літній час в Україні. 19 березня парламентарі відправили законопроект на доопрацювання комітету ВР.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Укрінформу.

Законопроект про обчислення часу в Україні підтримали 212 депутатів при 226 необхідних для прийняття. Проголосували проти – 12, утрималися – 44. Після цього Рада 226 голосами вирішила направити законопроект на доопрацювання в комітет з подальшим винесенням на повторне друге читання.

Законопроект передбачав, що перехід на зимовий час, який відбувся в ніч з суботи 24 жовтня на неділю 25 жовтня 2020 року, стане останнім сезонним переведенням годинників. Якби законопроект ухвалили в другому читанні, то Україна назавжди б залишилася в “зимовому” часі.

При цьому місцева влада в разі необхідності могли рекомендувати змінити час початку робочого дня на відповідній території.

Переведення годинника в Україні відбувається два рази в рік: навесні та восени. В останню неділю березня ми переводимо стрілки годинника на годину вперед і переходимо на літній час. В останню неділю жовтня стрілки годинника переводяться на годину назад, і Україна переходить на зимовий час.

Як повідомляв Харків Times, 3 березня Верховна Рада прийняла в першому читанні проект закону №4201 «Про обчислення часу в Україні», яким планується скасувати переведення годинників.