Пожежа в “Золотому часі”: ідентифікували останню загиблу

Фото: Харків Times

Ідентифікували останню загиблу під час пожежі в пансіонаті для людей похилого віку в Харкові. У жінки не було рідних.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного з посиланням на прокурора Асхата Саліхова.

За словами прокурора, особу жінки довго не могли встановити, тому що вона була зовсім самотня, але врешті-решт знайшовся опікувався її чоловік.

“На час проведення досудового розслідування встановити не було можливості щодо рідних і близьких. Вони відсутні. Було знайдено особу, яка опікувалася нею, яка вказала на її перебування у закладі”, — сказав прокурор.

За інформацією Асхата Саліхова, причина пожежі ще остаточно не з’ясована. Попередньо повідомлялося про перевантаження електромережі в момент роботи обігрівача.

“На теперішній час досудове розслідування триває. Проводяться відповідні експертизи, в тому числі комісійні, за результатами яких буде встановлена дійсна причина цього загоряння. На теперішній час є попередні версії”, — сказав Саліхов.

Як повідомляв Харків Times, 21 січня в Харкові на вул. Нижня Гієвська, 150 Б, в двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок престарілих, виникла пожежа на другому поверсі. Загинули 15 людей.

Станом на ранок 22 січня затримали чотирьох осіб, причетних до організації нелегального приватного будинку престарілих «Золотий час».

Правоохоронці повідомили про підозру в порушенні вимог пожежної безпеки (ч. 2 ст. 270 КК) чотирьом особам, раніше затриманим у зв’язку з пожежею в нелегальному «геріатричному пансіонаті» в Харкові.

23 січня Київський районний суд Харкова відправив під варту терміном на 60 днів без права внесення застави всіх чотирьох підозрюваних у справі про пожежу в пансіонаті “Золотий вік”.

11 лютого Харківська апеляційний суд не задовольнив клопотання адвокатів двох з чотирьох — Ольги Кравченко та Ігоря Мирончука, — підозрюваних у справі про пожежу в пансіонаті «Золотий час», які просили пом’якшити запобіжний захід для своїх підзахисних. Їх залишили в СІЗО.

24 лютого урядова комісія оприлюднила попередні підсумки розслідування справи про пожежу.

25 лютого Харківський апеляційний суд не задовольнив скарги захисту 45-річного орендаря приміщень В’ячеслава Кравченка та 67-річного власника будинку Славіка Акопяна.

29 постраждалих під час пожежі в будинку для літніх людей «Золотий час» отримають матеріальну допомогу з обласного бюджету.