У Харківській області учнів відправили на дистанційку і ввели обмеження на проведення масових заходів

pravda.if.ua

З 18 березня в Харківській області в зв’язку з ростом числа хворих на коронавірус керівникам навчальних закладів рекомендували забезпечити дистанційне навчання. Крім цього в регіоні введено ряд обмежень.

Про це Харків Times дізнався з рішення регіональної комісії з питань ТЕБ ​​та НС.

Згідно з рішенням комісії ТЕБ та НС, дистанційно рекомендується навчати учнів загальноосвітніх установ області, крім учнів 1-4 класів. При цьому, якщо в початкових класах будуть виявляти випадки СOVID-19, їм також рекомендуватимуть переходити на дистанційну форму навчання.

Також рекомендували перейти на дистанційку технікумам та університетам.

У звичайному режимі навчатимуться учні спеціальних, санаторних установ, установ спеціалізованої освіти обласного підпорядкування, навчально-реабілітаційних центрів – за умови дотримання ними відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я учнів.

Рішення про перехід на дистанційну форму навчання в школах Харкова будуть приймати міська влада. Коли збереться міська комісія, стане відомо сьогодні, 18 березня.

Також регіональна комісія вирішила ввести на території області ряд обмежень.

Зокрема, з 18 березня забороняється проведення масових заходів (спортивних, культурних, розважальних, соціальних, релігійних, наукових, освітніх та інших) за участю більше 1 людини на 4 кв. м площі будівлі або відкритій території. Також не можна заповнювати зали, де проходять такі заходи, більш ніж наполовину.

Крім того, забороняється прийом відвідувачів в кінотеатрах та інших закладах культури з наповненням понад 50% місць.

Забороняється діяльність спортивних залів і фітнес-центрів, які не забезпечують можливість розміщення 1 людину на 10 кв. м, басейнів – більше 4 людини на одній доріжці для індивідуальних занять або 6 для групових.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 18 березня виявили 92 242 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, 732 – за минулу добу.

За останній тиждень кількість госпіталізацій з коронавірусом в Харківській області зросла з 50 до 160 пацієнтів на день. Виділені для таких хворих ліжка стрімко заповнюються. Причому не тільки в обласній інфекційній лікарні, а й у інших ковідних стаціонарах.

У ХОДА закликають підготуватися до чергових обмежень транспорту.