Стало відомо, коли Україна отримає вакцину Pfizer

Фото: Sean Gallup/Getty Images

Вакцина від COVID виробництва американської компанії Pfizer надійде до України у квітні. Але це буде тільки перша партія.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення РБК-Україна.

Завідувач відділом стратегії імунізації Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України Олександр Заїка в ефірі телеканалу “Дім” заявив, що перші перші поставки довгоочікуваної вакцини від Pfizer будуть вже в квітні.

“Також поставки будуть в другому півріччі. Це не означає, що всю гарантовану кількість поставлять одномоментно. Вакцини можуть поставлятися траншами, етапи цих поставок погоджуються з постачальниками до того, як вони потрапляють до України”, — зазначив Заїка.

Раніше повідомлялося, що Україна веде переговори з урядом Ізраїлю про отримання вакцини від коронавіруса компанії Pfizer. Однак остаточних домовленостей з цього питання ще немає.

У той же час головний санітарний лікар Віктор Ляшко закликав не чекати поставок від Pfizer і вакцинуватися препаратом Covishield, який сьогодні використовується в рамках кампанії з імунізації.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 18 березня виявили 92 242 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, 732 — за минулу добу.

25 лютого в Харківській області стартувала кампанія вакцинації від COVID-19. Перші 20 щеплень отримали співробітники обласної «інфекціонки» і служби екстреної медичної допомоги.

З 1 березня кожен мешканець області може подати онлайн-заявку на отримання щеплення від COVID-19.