Школи з понеділка йдуть на канікули, метро працює в звичайному режимі – Терехов

Фото: Харків Times

У Харкові в зв’язку з ростом числа хворих на коронавірус не планують переводити школи на дистанційне навчання. У навчальних закладах достроково почнуться канікули.

Про це кореспондент Харків Times дізнався із заяви секретаря Харківської міської ради Ігоря Терехова.

Відповідну заяву Ігор Терехов зробив сьогодні, 18 березня, під час візиту до 13-ої лікарні, яку він оглядав на предмет готовності до третьої хвилі COVID-19.

“Моє рішення по школам буде наступне: сьогодні у нас четвер, завтра – п’ятниця. Діти вчаться в стандартному режимі, а з наступного тижня вони йдуть на канікули. Я вважаю це правильним, тому що сьогодні ввечері провести комісію, взяти і сказати: діти не йдуть в школу. А що робити дітям? А батькам? Не можна просто так спонтанно це робити “, – розповів Ігор Терехов.

Шкільні канікули мали розпочатися 29 березня. Як довго вони триватимуть, залежить від ситуації з захворюваності на коронавірусів в місті.

Також Ігор Терехов повідомив, що метро в Харкові поки що закривати не планують.

“Обмеження метрополітену, яке було зроблено свого часу, я вважаю, воно було зроблено неправильно. Друге таке не можна робити. У будь-якому мегаполісі світу метро закривається останнім, а не першим. Ми будемо дивитися в динаміці”, – заявив він.

Згідно оприлюднених напередодні, 17 березня, даних МОЗ про зонування, Харківська область залишається в жовтій зоні карантину. У червону, що передбачає введення найбільш суворих обмежень, потрапили чотири області: Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська і Чернівецька.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 18 березня виявили 92 242 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, 732 – за минулу добу.

За останній тиждень кількість госпіталізацій з коронавірусом в Харківській області зросла з 50 до 160 пацієнтів на день. Виділені для таких хворих ліжка стрімко заповнюються. Причому не тільки в обласній інфекційній лікарні, а й у інших ковідних стаціонарах.

У ХОДА закликають підготуватися до чергових обмежень транспорту.

У Харківській області учнів відправили на дистанційку і ввели обмеження на проведення масових заходів.