Відповідальність за порушення правил дорожнього руху: вчора і сьогодні

Від сьогоднішнього дня, 17 березня, вступає в силу Закон №1231-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху».

Про це Харків Times нагадали у прес-службі Нацполіції області.

Зокрема, значно збільшені штрафи за керування транспортними засобами у стані алкогольного та/або наркотичного сп’яніння й терміни ув’язнення у разі, якщо це призвело до травм та жертв. Для подібних злочинів тепер не передбачено ані уникнення покарання, ані його пом’якшення, ані умовно-дострокового звільнення, ані помилування або амністії.

Суттєво збільшено штрафи за перевищення швидкості, невикористання ременів безпеки й мотошоломів та навіть за брудні номери.

Всерйоз заплатити, а то й надовго позбутися права керувати транспортними засобами доведеться і за втечу з місця ДТП або створення аварійної ситуації.

Також посилено відповідальність для пішоходів і велосипедистів, які порушують правила.

Зі змінами, що вводяться, ви можете ознайомитися нижче:

 

Як повідомляв Харків Times, 16 лютого Верховна Рада прийняла в другому читанні та в цілому закон про посилення відповідальності за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху. «За» проголосували 325 парламентаріїв.