У ХОДА закликають підготуватися до чергових обмежень транспорту

Фото: myvin.com.ua

У Харківській області через зростання числа хворих COVID-19 можуть ввести більш жорсткі карантинні обмеження.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ХОДА.

Ймовірність введення локдауну в Харківській області розглянули на засіданні робочої групи, яке відбулося 17 березня під керівництвом заступника голови Харківської ОДА Михайла Черняка.

За його словами, жителям області слід бути готовим до транспортних обмежень і переходу навчальних закладів середньої та вищої освіти на дистанційне навчання.

«Конкретні обмежувальні заходи будуть розглядатися під час засідань регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, проте ми повинні напрацювати фахові рекомендації та алгоритми, які допоможуть правильній організації карантину. Ми повинні вже зараз закликати людей відповідально ставитися до власного здоров’я, не нехтувати індивідуальними засобами захисту та не боятися, й приєднуватися до кампанії з вакцинації», – сказав Михайло Черняк.

Крім того, члени робочої групи розглядали питання залучення додаткової кількості молодшого та середнього персоналу до роботи в «ковідних» відділеннях на контрактній основі. Також мова йшла про розгортання більшої кількості ліжок та забезпечення закладів необхідною кількістю кисню та кисневих трас.

Харківська область, згідно оприлюднених сьогодні, 17 березня, даних МОЗ про зонування, залишається в жовтій зоні карантину. У червону, що передбачає введення найбільш суворих обмежень, потрапили чотири області: Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська і Чернівецька. Якщо число областей в червоній зоні збільшиться, то уряд буде розглядати введення більш жорсткого карантину по всій країні, – повідомив сьогодні, 16 березня під час засідання Кабміну прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Як повідомили прес-служба обладміністрації, призначена на 15:00 обласна комісія з техніко-екологічної безпеки буде проходити в закритому режимі.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 17 березня виявили 91 510 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 750 – за минулу добу.

За останній тиждень кількість госпіталізацій з коронавірусом в Харківській області зросла з 50 до 160 пацієнтів на день. Виділені для таких хворих ліжка стрімко заповнюються. Причому не тільки в обласній інфекційній лікарні, а й у інших ковідних стаціонарах.

Харківські лікарі б’ють на сполох: важкий перебіг ковіда помолодшало, а місць в лікарнях знову не вистачає.