У Харкові СБУ припинила роботу майстерні із виготовлення підроблених документів (фото)

Фото: СБУ

Служба безпеки України припинила роботу майстерні із виготовлення підроблених документів у Харкові.

Про це Харків Times повідомили у прес-центрі СБУ.

Спецслужба викрила діяльність угруповання, яке організувало незаконну легалізацію в Україні вихідців з країн Близького Сходу. До складу групи входили кілька громадян України, її організатор мешкав у Сєвєродонецьку. Своїх клієнтів ділки підшукували через особисті зв’язки, а також на спеціалізованих інтернет-форумах. Оплату за послуги вони одержували готівкою або через банківські карткові рахунки.

Учасники групи облаштували у Харкові підпільну майстерню для серійного виготовлення підроблених документів. Виготовлені у ній підробки зарубіжні замовники використовували, зокрема, для вступу до українських вишів.

Під час обшуків за адресами проживання організатора угруповання, а також у підпільній лабораторії у Харкові, правоохоронці виявили обладнання для виготовлення фальшивих документів, велику кількість підроблених паспортів, 90 печаток та штампів фіктивних структур, банківські картки, а також готівку, ймовірно одержану злочинним шляхом.

Наразі перевіряється причетність іноземців до діяльності міжнародних терористичних організацій. У межах розпочатого слідчими СБУ кримінального провадження тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, задіяних у протиправній схемі.