Колишній головний дорожник Києва став заступником голови ХОДА

Фото: Михаил Харнам/Facebook

У глави Харківської облдержадміністрації Айни Тимчук з’явився ще один заступник. Ним став колишній керівник КП “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м.Києва” Михайло Харнам.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення нардепа Олексія Гончаренка в Telegram.

Призначення Харнама на посаду заступника голови ХОДА відбулося на засіданні Кабміну сьогодні, 17 березня.

Михайло Харнам займе місце Руслана Тіхонченко, який курирував роботу департаментів капітального будівництва та житлово-комунального господарства.

Згідно з декларацією, яку Харнам подав, будучи кандидатом на посаду заступника голови, в керівництво Харківської області увійшла небідна людина. Харнам задекларував 220 тисяч доларів готівкою, і вказав, що його дружина зберігає готівкою 40 тисяч доларів і 320 тисяч гривень.

У 2020 році Михайло Харнам отримав понад 263 тисяч гривень зарплати в “Дирекції будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва”, його дружина заробила понад 600 тисяч гривень в фірмі “Будівельник”, частиною капіталу якою володіє Михайло Харнам. Ще понад 633 тисяч гривень його дружина отримала від підприємництва.

При цьому Михайло Харне заборгував трохи більше 9 мільйонів гривень, а його дружина в 2019 році взяла кредит в 1,3 мільйона гривень на покупку авто. Згідно з декларацією, дружині Харнама належить BMW X7 2019 року випуску, вартістю 2 млн 530 тис. 530 грн.

Також подружжя користується автомобілями Audi А8 і BMW М№, зареєстрованими на інших людей.

У сім’ї, зайнятої в будівельному бізнесі, з власним нерухомим майном все скромно. У декларації зазначено, що Михайло Харне має право користуватися квартирою площею майже 65 кв.м. в Харкові, у його дружини є право користуватися квартирою площею 66 кв.м. Їх дочки належить квартира в Харкові площею понад 111 квадратних метрів.

Заступник голови облдержадміністрації вказав в декларації, що йому належать годинник Schaffhausen в корпусі з білого золота і Ulysse Nardin – зі сталі. У його дружини Анни є годинник марки Cartier в сталевому корпусі, а також кілька комплектів ювелірних прикрас Crivelli, Van cleef, Tiffani, Oberig jewelry і соболина шуба.

Як повідомляв Харків Times, глава ХОДА представила своїх нових заступників. Серед них – колишній нардеп і можливий учасник нападу на євромайданівців.