Харківські поліцейські затримали двох наркоторговців з 20 кг амфетаміну та зброєю (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліцейські Харкова викрили злочинну групу, учасники якої займалися наркоторгівлею і викраденням елітних авто.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

За даними слідства, до складу банди входили двоє 30-річних жителів Дніпра. Вони придумали і реалізували схему викрадення автомобілів преміум-класу. Зловмисники виготовляли дублікат ключа від машини і встановлювали на нього спеціальне технічне пристрій для відстеження – GPS-трекер. Потім після продажу автомобіля новому власнику відстежували місцезнаходження авто і викрадали його. Після чого виготовляли підроблені свідоцтва про реєстрацію автомобіля та спокійно їздили, куди їм потрібно.

Встановлено, що таким чином вони викрадали авто на територіях Харківської, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Чернівецької та Волинської областей.

Ще одна сфера “бізнес-діяльності” фігурантів – наркоторгівля. У березні 2021 року в Дніпрі вони домовилися про придбання крупної партії психотропів.

“Чоловіки розподіливши між собою ролі, в невстановленому в даний час місці, придбали 20 полімерних пакетів з психотропною речовиною – «амфетамін», загальною масою 20 кг і зберігали в м. Дніпрі.”, – розповіли в прокуратурі області.

14 березня фігурантів затримали. Одного з них – по шляху до пункту пропуску “Гоптівка”. В його автомобілі виявили 15 пакетів з психотропною речовиною – «амфетамін», загальною масою 15 кг.

Під час обшуків, проведених в іншого співучасника виявлено та вилучено п’ять пакетів з психотропною речовиною – «амфетамін», загальною масою 5 кг.

Крім наркотиків під час обшуків за місцем проживання та в автомобілях затриманих було знайдено автоматичну зброю, мобільні телефони, якими користувалися зловмисники, гранати і вибухові речовини.

Проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 289 КК (незаконне заволодіння транспортним засобом), ч. 2 ст. 307 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Затриманим повідомили про підозру тільки по одній статті – за наркоторгівлю. Також слідство перевіряють інформацію про участь затриманих в серії викрадень елітних автомобілів в різних регіонах України (ч. 3 ст. 289 КК). Досудове розслідування триває. Вирішується питання про обрання фігурантам запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області правоохоронці протягом чотирьох днів ліквідували сім підпільних нарколабораторій, вилучили близько 200 кілограмів наркотиків і психотропів і понад 3 тонн прекурсорів для їх виготовлення.