Вакцинація в Харківській області: як подати заявку

Фото: kharkivoda.gov.ua

У Харківській області для публічних персон і представників громадськості спростили запис на вакцинацію від COVID-19. Вони можуть записатися на вакцинацію від коронавірусу онлайн.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ХОДА.

Згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я від 11.03.2021 № 443 «Про внесення змін до Дорожню карту з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19» публічні і громадські діячі (діячі культури і спорту, лідери релігійних громад і т.д.) можуть заповнити заявку і претендувати на щеплення.

Заявку можна заповнити:

– за коротким посиланням;

– за звичайним посиланням;

У заявці потрібно вказати ім’я, контактні дані, сферу діяльності і повідомити, чи готовий кандидат на щеплення розповісти про свою вакцинацію публічно – в соцмережах, на телебаченні чи радіо.

Станом на ранок 16 березня, за даними Харківського лабцентра, в області вакцинували 1779 осіб, за минулу добу – 259 осіб.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 16 березня виявили 90 760 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 596 – за минулу добу.

25 лютого в Харківській області стартувала кампанія вакцинації від COVID-19. Перші 20 щеплень отримали співробітники обласної «інфекціонки» і служби екстреної медичної допомоги.

За останній тиждень кількість госпіталізацій з коронавірусом в Харківській області зросла з 50 до 160 пацієнтів на день. Виділені для таких хворих ліжка стрімко заповнюються. Причому не тільки в обласній інфекційній лікарні, а й у інших ковідних стаціонарах.

Харківські лікарі б’ють на сполох: важкий перебіг ковіда помолодшало, а місць в лікарнях знову не вистачає.