У гімназії №13 другий день поспіль шукають вибухівку

У Харкові другий день поспіль через повідомлення про мінування евакуюють учнів і персонал гімназії №13, розташованій по вулиці Благовіщенській, 36.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

15 березня, приблизно о 10:00 анонім повідомив на лінію “102” про закладення вибухівки на території навчального закладу.

За адресою виїжджала слідчо-оперативна група поліції і фахівці вибухотехнічного управління ГУНП в Харківській області.

“Поліцейські оглянули 5970 кв. метрів приміщень і 2000 кв. метрів прилеглої території, евакуювали 986 осіб. В ході перевірки правоохоронці ніяких вибухонебезпечних предметів або речовин не виявили”, – розповіли в поліції.

Інформацію за даним фактом слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 КК (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Згідно санкції статті за вчинення даного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Сьогодні, 16 березня, ситуація повторилася: приблизно о 10:38 на спецлінію “102” повідомили про мінування гімназії №13. На даний момент вибухотехніки перевіряють цю інформацію.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові після чергового хибного повідомлення про закладення вибухівки в одному з будинків по вулиці Шевченка затримали лжемінера, який 16 раз дезінформував поліцію повідомленнями про закладення вибухівки в будівлях судів, сервісного центру МВС. Під час обшуку за місцем проживання затриманого оперативники вилучили кошти, за допомогою яких скоєно правопорушення.

За словами начальника прес-центру СБУ області Владислава Абдули, в Національному науковому центрі судових експертиз ім. Бокаріуса була проведена експертиза, яка підтвердила ідентичність голосу псевдомінера і затриманого.

Київський районний суд обрав запобіжний захід для затриманого телефонного терориста, який 16 раз повідомляв про мінування адміністративних будівель, серед яких – сервісний центр МВС, Управління патрульної поліції, Апеляційний суд, Господарський суд Харківської області. Він може вийти на свободу, якщо внесе півмільйона гривень в якості застави.

Фото: hk.npu.gov.ua