Дві поліцейських “шишки” Харкова постануть перед судом за фіктивний ремонт авто

Фото: khar.gp.gov.ua

Перед судом постануть два заступника начальника ГУ Нацполіції в Харківській області та ще один службовець того ж відомства. Їх звинувачують у великій розтраті бюджетних коштів під виглядом ремонту службового авто.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох заступників начальника ГУНП в Харківській області, одного з яких зараз звільнено, та провідного інженера одного з відділів ГУНП за фактом розтрати майна, вчиненого в особливо великих розмірах групою осіб (ч. 5 ст. 191 КК).

Слідство встановило, що в 2018 році три співробітника поліції (два з яких, нагадаємо, заступники начальника обласного главку) домовилися з одним з харківських автосалонів і періодично “ремонтували” в ньому службовий транспорт.

В реальності транспорт залишався без техобслуговування, але гроші за нього з рахунку поліції йшли на рахунок автосалону. А у відповідь приходили фіктивні акти виконаних робіт.

Провідний інженер одного з відділів ГУНП достовірно знав, що це підробка, але візував акти і передавав на підпис високопоставленим чинам. Чини (ті самі, що придумали схему) акти підписували, і все виглядало законно.

Сума збитків, завданих державі, становить понад 850 тисяч грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого в Полтаві, оперативний супровід — ДВБ Нацполіції України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, під час обшуку в будинку підозрюваного в розтраті бюджетних коштів голови селищної ради Малої Данилівки правоохоронці виявили та вилучили 1,6 млн грн і $ 200 тис.