Банк продає приміщення поліклініки №19 через борги концерну «АВЕК»

Фото: setam.net.ua

«Укргазбанк» виставив на торги приміщення, у якому розташована міська поліклініка №19, через борги власника будівлі – одного з підрозділів концерну «АВЕК», що належить нардепу Олександру Фельдману.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на секретаря міськради Ігоря Терехова.

«Я хочу вам нагадати історію, яка сталася. Один з підрозділів концерну «АВЕК», власником якого є народний депутат Фельдман, свого часу викупив це приміщення і пізніше заклав його в банк. Отримані кредитні ресурси не були повернуті, тому державний банк виставив приміщення 19-тої поліклініки на торги», – розповів Терехов.

На даний час, за словами Терехова, поліклініка обслуговує 28 тисяч пацієнтів, тут працюють 160 медичних працівників.

Терехов запевнив, що від продажу будівлі ані мешканці району, ані медпрацівники постраждати не повинні. У міськраді вже готують договір оренди з «Укргазбанком», з яким у міської влади «налагоджений повний конструктив».

«Ми не можемо викупити це приміщення, бо ціна на торгах нечувана. Тому якщо власник зміниться, будемо розмовляти про продовження договору оренди. Якщо нам відмовлять, переведемо всіх співробітників і людей, які обслуговуються в цій поліклініці, в найближчі амбулаторії. Ні жителі району, ні медичні працівники не постраждають», – заявив секретар міськради.

Як повідомляв Харків Times, будівлю харківської міської поліклініки № 19, розташовану по проспекту Героїв Сталінграда, 23 А, вже повторно виставили на продаж. Аукціон запланований на 17 березня. Майже 8000 квадратних метрів існуючої 30 років поліклініки оцінили у 42 млн 807 тис. гривень.

Раніше поліклініка належала заводу «Радіореле», який влітку минулого року Фонд Держмайна намагався продати на аукціоні за 194 млн гривень.