Вночі в Валківському районі хулігани напали на бригаду «швидкої допомоги». Але, можливо, все було навпаки

Фото: liga.net

Сьогодні вночі в Пункті постійного базування (ППБ) Травневе Валківського відділення екстреної медичної допомоги сталася надзвичайна подія.

За версією, яку Харків Times повідомили в «Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», група осіб напала на бригаду «швидкої», яка чекала виклику на території пункту. Внаслідок нападу співробітники Центру отримали тілесні ушкодження.

Директор Центру екстреної медичної допомоги Віктор Забашта розповів кореспондентам Суспільного, що постраждали водій і санітарка бригади: «Вони стояли у себе на території пункту. Прийшли якісь люди, які почали бити водія. За нього заступилася санітарка — вони обидва отримали пошкодження. Була з ними фельдшер, вона не травмувалася. Наскільки я знаю, майно не постраждало».

Юлія Жиліна, завідуюча відділенням, де сталася бійка, уточнила, що одним з учасників конфлікту був інший водій швидкої, якого керівництво підозрює в привласненні палива.

«Поліцію викликали співробітники, коли побачили, що незнайомий чоловік ударив водія. Їх було двоє в цій сутичці. Один з них — це водій, який зараз стоїть на звільнення. Він привіз із собою свого друга, і вони почали цю сутичку», — розповіла Жиліна.

Згаданим другом водія виявився медик і активіст громадської організації «ШОК» (Швидка оберігає кожного) Максим Федак. Він виклав свою версію подій цієї ночі та тих, що передували їм, у Facebook.

За словами Максима Федака, водія відсторонили від роботи після того, як він виявив серйозні несправності у ввіреному йому автомобілі та закидав керівництво відповідними рапортами, реагувати на які воно не хотіло.

«ДТП за участю цього автомобіля сталося через 5 днів. Волею випадку — без постраждалих. Не знаю, яке значення в цій аварії мала гума з різним малюнком і непрацюючий “ручник”, але те, що дане авто не мало з’явитися на лінії, прописано в правилах дорожнього руху. А вони, схоже, для адміністрації “ЦЕМПіМК” не указ», — розповів Максим Федак.

Далі він повідомив, що ввечері 14 березня разом із водієм прибув на пересменку до пункту базування Травневе, щоб з’ясувати і по можливості усунути причини конфлікту.

«Але діалога не вийшло, на жаль. Я був благополучно побитий його наступником», — сказав Максим Федак в аудіоповідомленні на своїй сторінці. Він також висловив припущення, що змінник зовсім не хотів його бити, а тільки прагнув спровокувати удари у відповідь, про які вже можна було б повідомити поліцію.

«Але у мене мізків вистачає, щоб не чіпати пальцем людину, що знаходиться при виконанні», — резюмував Максим Федак.

Обидві сторони конфлікту написали заяви до поліції.

У поліції підтвердили, що обидві заяви прийняті. Інформація про подію внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань, проводиться перевірка.