Харківський напівмарафон змінив локацію

Старт-фініш Харківського напівмарафону, який відбудеться 21 березня, перенесений від лижної бази до велоцентру. Зміни викликані необхідністю розставити учасників в стартовому коридорі з дотриманням карантинних норм.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Kharkiv sport city.

Цього року напівмарафонці починатимуть і завершатимуть забіг на велодоріжці навпроти зупинки “Велоцентр”, поруч зі скульптурою велосипедиста.

Правила видачі стартових пакетів і проведення забігів.

Субота 20.03.

13:00–19:00 — Видача стартових пакетів (Велоцентр, Білгородське шосе, 1).

неділя 21.03
8:30–10:00 — Видача стартових пакетів (Велоцентр, Білгородське шосе, 1).
10:00 — старт 5 км.
11:00 — старт 21,097 км.
11:10 — нагородження 5 км.
14:00 — нагородження 21,097 км.

Для отримання стартових пакетів при собі потрібно мати:

– документ, що засвідчує особу;
– стартовий лист — відмову від відповідальності (приходить на пошту при реєстрації), можна завантажити бланк за посиланням.

Медична довідка або страховка не обов’язкові, але організатори просять учасників по можливості проходити медичне обстеження.

– При отриманні стартових пакетів проводитиметься температурний скринінг. Людям з температурою 37 або вище відмовлятимуть в участі в забігах.

– Перед стартовим блоком кожен учасник отримає маску. Знаходження в блоці до моменту старту тільки в масці. Після перетину лінії старту її можна буде викинути в спеціальні урни. Учасник, який знаходиметься в стартовому блоці без маски, буде відразу ж дискваліфікований.

– У стартовому блоці на асфальті будуть проставлені точки, на яких розміщуються учасники на відстані 1,5 м один від одного. Стартуватимуть бігуни по 50 чоловік в блоці. Різниця старту між блоками — 20–30 секунд.

– Результат фіксується за чистим часом (від перетину лінії старту до перетину лінії фінішу).

– На пунктах харчування вода стоятиме на столах, учасники самостійно можуть брати її (волонтери подавати воду не будуть).

– Кожен учасник отримає пакет фінішера на лінії фінішу. Загального харчування на фініші не буде через за карантинні вимоги.

– Медаль вручається в руки фінішера (не надягається на шию).

Зареєструватися на забіги можна тут.

Як повідомляв Харків Times, IV Харківський напівмарафон, що не відбувся минулої весни через пандемію коронавіруса, буде проведено 21 березня в Лісопарку.