Харківські прикордонники затримали двох наркоторговок з РФ (відео)

Фото: dpsu.gov.ua

14 березня прикордонники Харківського загону затримали двох громадянок Росії, які неподалік пункту пропуску «Гоптівка» незаконно перейшли до України з РФ.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДПСУ.

Двох осбі, які зігнувшись мало не в три погибелі, дрібними перебіжками рухалися з боку кордону, засікли за допомогою камер відеоспостереження.

До місця незаконного перетину кордону було направлено прикордонний наряд, який затримав “мандрівниць”. Українським прикордонникам вони розповіли, що є громадянками РФ і нібито проживають в м. Мурманську. Документів, що засвідчують особу, у них не було.

За словами іноземок, саме через відсутність документів вони зважилися незаконно пробратися з РФ в Україну. Під час процедури встановлення осіб затриманих харківські прикордонники встановили, що у себе на батьківщині їх підозрюють у злочині, пов’язаному з незаконним обігом наркотиків. В Україну вони прийшли, щоб уникнути покарання в своїй країні.

За незаконний перетин державного кордону Дергачівський районний суд Харківської області засудив кожну іноземку до штрафу в розмірі 8,5 тисяч гривень. Крім цього росіянок депортують до РФ і заборонять в’їзд в Україну терміном на 5 років.

Як повідомляв Харків Times, прикордонники Харківського загону за незаконне перетинання кордону затримали 38-річного жителя Куп’янського району. Порушник приїхав в Україну з РФ на снігоході.