Війна в Україні: 13 порушень, одного бійця поранено

За минулу добу, 14 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 13 порушень режиму припинення вогню.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», біля населеного пункту Південне, противник вів вогонь з мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів, ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець ЗСУ отримав кульове поранення. Захиснику оперативно надали першу медичну допомогу і доставили до лікувального закладу. Стан здоров’я українського військового — задовільний.

Неподалік від Катеринівки російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Поблизу Луганського ворог вів обстріл позицій наших військових з великокаліберних кулеметів, а біля селища Троїцьке — ще і з автоматичних станкових і протитанкових гранатометів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» збройні формування РФ відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї недалеко від селища Лебединське.

Поблизу Опитного та Авдіївки противник обстріляв українські позиції, застосувавши підствольні гранатомети, а поблизу Пісків — ще й ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю. У районі населеного пункту Гнутове окупанти вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

Українські захисники на дії противника відкривали вогонь у відповідь.

Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань РФ на непідконтрольній території.

Окупанти продовжують здійснювати провокаційні обстріли із застосуванням забороненого мінськими домовленостями озброєння. При цьому противник збільшив кількість прицільних обстрілів позицій наших військових. Для припинення провокацій Українська сторона СЦКК через СММ ОБСЄ оперативно вводила режим тиші.

«Наголошуємо, підрозділи Збройних Сил України неухильно дотримуються досягнутих домовленостей про припинення вогню та послідовні у виконанні взятих на себе зобов’язань», — йдеться в повідомленні.

З початку поточної доби, 15 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.