Війна в Україні: 10 порушень, втрат немає

За минулу добу 13 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації 10 раз порушили режим припинення вогню.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» поблизу населеного пункту Піски російсько-окупаційні війська обстрілювали українські позиції з мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Недалеко від населеного пункту Водяне (на Приазов’ї) окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем і стрілецької зброї. У цьому ж напрямку, застосувавши безпілотний літальний апарат типу «квадрокоптер», озброєні формування Російської Федерації зробили над позиціями Об’єднаних сил два постріли ВОГ-17.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» поблизу населеного пункту Південне російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів, ручних і станкових протитанкових гранатометів.

На обстріли противника наші воїни відкривали вогонь у відповідь.

Бойових втрат серед українських вояків немає.

Про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації на непідконтрольній території повідомляє також Українська сторона СЦКК.

«Зокрема, російські найманці здійснили низку провокацій із застосуванням забороненого озброєння, метою яких було штучне загострення ситуації в районі населених пунктів Піски та Водяне Донецької області з подальшим безпідставним звинуваченням підрозділів Збройних Сил України в обстрілах цивільної інфраструктури околиць Донецька», — йдеться в повідомленні.

Напередодні чергового засідання Тристоронньої контактної групи найманці вдалися до фальсифікації та поширення відверто неправдивих повідомлень для формування альтернативного порядку денного цього засідання.

У прес-центрі ООС запевняють, що підрозділи ЗСУ неухильно дотримуються досягнутих домовленостей про припинення вогню та є послідовними у виконанні взятих на себе зобов’язань.

З початку поточної доби, 14 березня, було зафіксовано три порушення режиму припинення вогню.

Поблизу населеного пункту Піски противник застосував ручні протитанкові та підствольні гранатомети, а також стрілецьку зброю. Неподалік від Катеринівки — відкривав вогонь по наших позиціях з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем і стрілецької зброї. А поруч із селищем Опитне — обстріляв з підствольного гранатомета.

Бойових втрат серед українських захисників немає. Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ.