Винуватця смертельної ДТП на Академіка Павлова затримали

Поліція затримала водія, який в стані алкогольного сп’яніння спровокував смертельну ДТП на вулиці Академіка Павлова в Харкові. Слідчі повідомили правопорушникові про підозру у вчиненні злочину.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Зіткнення двох автомобілів сталася вчора, 11 березня, о 5:20 на перехресті вулиці Академіка Павлова та провулка Конюшеного.

Прибула на місце слідчо-оперативна група встановила, що 24-річний водій Subaru Legacy не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху та зіткнувся з автомобілем «ВАЗ 21114». 30-річний водій останнього від отриманих травм помер в кареті «швидкої допомоги». Було також встановлено, що водій Subaru знаходився в стані алкогольного сп’яніння. Чоловіка затримали в порядку статті 208 КПК.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Санкція статті передбачає тюремне ув’язнення на термін до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Всі обставини ДТП встановлюють слідчі.

Як повідомляв Харків Times, водій автомобіля ВАЗ не зміг самостійно вибратися з машини — його дістали рятувальники і передали медикам. Однак по дорозі в лікарню потерпілий помер.