Суд дозволив вийти під заставу підозрюваному в смертельній ДТП на Академіка Павлова

Суд в Харкові обрав запобіжний захід для 24-річного водія автомобіля Subaru Legacy, підозрюваного в скоєнні смертельної ДТП на перехресті вулиці Академіка Павлова і провулка Конюшенного.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Суд заарештував підозрюваного на 60 діб з можливістю внесення застави в розмірі 181 600 гривень.

Зіткнення автомобіля, яким керував підозрюваний, і ВАЗ 21114 сталося 11 березня, о 5:20.

На місці події слідчо-оперативна група встановила, що 24-річний водій Subaru Legacy не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху і зіткнувся з автомобілем «ВАЗ 21114». 30-річний водій останнього від отриманих травм помер в кареті «швидкої допомоги». Також встановлено, що водій Subaru в момент аварії був п’яний.

Слідчі повідомили водієві Subaru Legacy про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Санкція статті передбачає тюремне ув’язнення на термін до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Як повідомляв Харків Times, водій автомобіля ВАЗ не зміг самостійно вибратися з машини — його дістали рятувальники і передали медикам. Однак по дорозі в лікарню потерпілий помер.