На «Масляній у Сковороди» працюватимуть 5 локацій, 4 сцени та 25 майстер-класів

Фото: divoryadom-tour.com

Для гостей заходу «Масляна у Сковороди» 13 березня з 13:00 до 19:00 працюватимуть 5 локацій, 4 сцени та 25 майстер-класів. Вхід на територію заповідника — вільний.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації.

Як пояснила директорка Департаменту культури і туризму Харківської ОДА Людмила Терещенко, в області активно популяризують діяльність Григорія Сковороди напередодні 300-річчя видатного письменника і філософа, яке відзначатимуть наступного року.

«У межах підготовки до святкування цієї пам’ятної дати ми звертаємо велику увагу на події, пов’язані з Григорієм Савичем, на музей, який є одним з «туристичних магнітів» регіону», — сказала Людмила Терещенко.

Один з організаторів свята, директор КП «Харківська кінокомісія» Ігор Діденко розповів, що цьогоріч максимально об’єднали традиційне святкування та інновації.

Під час заходу заплановано роботу 5 локацій: «Сонячна галявина», «Центральна алея», «Ігрова сцена», «Поляна біля дуба», «Англійський парк», фотозон і майстер-класів.

«Буде багато фотозон, зокрема, одна з них називається «Selfie 360». Усього на заході буде 4 сцени, де проводитимуться концерти. Ми запросили понад 35 колективів з 20 міст і селищ Слобожанщини. Так, на гостей чекає виступ Великого академічного Слобожанського ансамблю пісні і танцю. На центральній алеї представники запрошених громад зроблять виставку досягнень і розкажуть про власні традиції святкування Масляної», — розповів Ігор Діденко.

За його словами, на території музею проводитимуться 25 майстер-класів, де можна придбати подарунки або зробити щось своїми руками. Відвідувачі матимуть змогу спробувати себе в декоративно-прикладному мистецтві: виготовленні ляльки-мотанки, бісероплетінні, петриківському розписі, валянні іграшок, виготовленні вишиванок, українських хусток, рукавичок, світильників, виробів з дерева, створенні пряників або льодяників тощо.

На дітей і дорослих чекає «Ігрова сцена», де протягом дня можна буде взяти участь у спортивних змаганнях та отримати за це призи. Гостей свята пригощатимуть смачним польовим кулішем.

«Окрім святкування Масляної, ми намагалися відтворити атмосферу часів Григорія Сковороди. У людей буде можливість поспілкуватися з анімаційним Григорієм Савичем. Адже Сковорода — не просто бренд чи музей. Це величезна постать, якою пишається Слобожанщина», — зауважила ще одна організаторка свята, директорка Харківського театру для дітей та юнацтва Тетяна Цвіла.

Організатори заходу запевняють, що святкування «Масляної у Сковороди» пройде з дотриманням усіх карантинних обмежень.

Свято «Масляна у Сковороди» відбудеться за адресою: Богодухівський район, село Сковородинівка, вулиця Приозерна, 3.

Гуляння триватимуть з 13:00 до 19:00.

Вхід на територію — вільний.

Як повідомляв Харків Times, з 9 по 14 березня цього року в Сковородинівці проходить масляний гастрофестіваль.

Також гуляння, присвячені Масляній, пройдуть 13 і 14 березня в ЦПКіВ ім. Горького