Війна в Україні: чотири порушення, одного воїна поранено

За минулу добу, 11 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації чотири рази порушили режим припинення вогню.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» недалеко від населеного пункту Пищевик противник відкривав вогонь по наших позиціях з автоматичних станкових гранатометів, а поблизу Талаківки — зі стрілецької зброї.

Російсько-окупаційні війська обстріляли позиції українських захисників неподалік від Новозванівки (район відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ»). Тут окупанти використовували гранатомети різних систем і стрілецьку зброю.

Внаслідок ворожого вогню один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав осколкове поранення. Стан його здоров’я — задовільний. Бійця доставили до лікувального закладу, де йому надають необхідну допомогу.

На обстріли противника наші воїни дали адекватну відповідь. Про дії збройних формувань Російської Федерації сповіщені представники ОБСЄ.

«Метою дій окупанітв, як і у попередні дні, було провокування Збройних Сил України на відкриття вогню у відповідь та подальшого звинувачення в обстрілах населених пунктів та об’єктів цивільної інфраструктури тимчасово окупованих територій», — йдеться в повідомленні.

Зокрема, противник зробив низку провокацій в районі населених пунктів Золоте 4 та Новозванівка Луганської області. У підсумку створена штучна напруженість навколо ділянки розведення Золоте, в межах якої «російсько-окупаційні війська вже другий місяць поспіль проводять роботи невизначеного характеру, про що систематично повідомляється у звітах СММ ОБСЄ».

З початку поточної доби, 12 березня, було зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Поблизу населеного пункту Піски збройні формування РФ відкривали провокаційний вогонь зі стрілецької зброї.