За 5 мільйонів відремонтують водогін «Краснопавлівка-Лозова»

За виділені сьогодні, 11 березня, на сесії Харківської обласної ради 5 млн гривень буде проведена реконструкція водогону «Краснопавлівка- Лозова», термін експлуатації якого сплив 10 років тому. Реконструкція розпочнеться у липні.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Лозівської міської ради.

Виділені кошти отримає Департамент ЖКГ Харківської облдержадміністрації. В рамках фінансування буде завершена проектна документація (1 492 102 грн), проведена експертиза проекту й отримані технічні умови (600 000 грн). Безпосередньо на ремонтні роботи витратять 3 млн гривень. Департамент обіцяє повністю підготувати проект за два місяці, після чого пройде тендер і почнеться будівництво.

Наразі «Харківводоканал» готується до санації аварійної ділянки водогону під залізницею поблизу Лозової. Роботи планують розпочати 15 березня, «якщо не завадять погодні умови». Поки незрозуміло, яким чином буде подаватися у райцентр вода під час санації. Принаймні, місцеві служби водопостачання вже почали наповнювати резервуари, щоб у разі відключення «мати кількаденний запас води для погодинного графіку».

Обидві гілки побудованого у 80-х роках минулого століття водогону «Краснопавлівка-Лозова» зношені на 70%. У 2020 році на трубопроводі довжиною 32 км зафіксовано понад 800 поривів.

Всього на реалізацію проекту «Реконструкція системи позамайданчикового водопостачання м. Лозова» необхідно 754 мільйони гривень.

Як повідомляв Харків Times, Харківська обласна рада на своїй сесії сьогодні, 11 березня, виділила 5 млн гривень з обласного бюджету на ремонт водопроводу в райцентрі Лозова.