Поліклініку №19 виставили на продаж за 43 млн гривень

Фото: setam.net.ua

Будівлю харківської міської поліклініки № 19, розташовану по проспекту Героїв Сталінграда, 23 А, повторно виставили на продаж. Аукціон заплановано на 17 березня.

Про це Харків Times дізнався зі сторінки аукціону.

Продає поліклініку “Укргазбанк”, який забрав будівлю у колишнього власника за борги. Майже 8000 квадратних метрів оцінили в 42 млн 807 тис. грн.

Станом на ранок 11 березня на сторінці лота не зареєстровано жодного покупця. Також на сторінці лота повідомляється, що будівля знаходиться в оренді до 31 грудня 2021 року.

Поліклініка існує 30 років, тут обслуговують близько 27 тисяч пацієнтів. Працюють в медустанові півтори сотні медиків. У поліклініці є денний стаціонар, жіноча консультація, хірургічне відділення, клініко-діагностичний центр.

Раніше поліклініка належала заводу “Радіореле”, який влітку минулого року Фонд Держмайна намагався продати на аукціоні за 194 млн грн.

З 2005 року будівля орендували у попереднього власника. Вартість оренди, за словами головлікаря Тетяни Гетманської, становила 1 гривню в рік, повідомляє Суспільне.

Чому за 15 років мерія мерія не знайшла для медзакладу іншого приміщення в комунальній власності, директор міського департаменту охорони здоров’я Юрій Сороколат відповідати відмовився. Каже, це не його компетенція. Але зазначив, що зараз готують документи, щоб орендувати це приміщення у банку.

Якщо угоду укладуть, на рік оренда поліклініки вартуватиме місту близько 217 тисяч гривень. Якщо будівлю продадуть, за словами Сороколата, намагатимуться укласти угоду про оренду з новим власником.

Як повідомляв Харків Times, вдова Кернеса закрила його готель «Національ» та планує продати цей бізнес.