Облрада виділила 5 мільйонів на ремонт багатостраждального водопроводу в Лозовій

Фото: Андрей Зассев / Facebook

Харківська обласна рада на своїй сесії сьогодні, 11 березня, виділила 5 млн гривень з обласного бюджету на ремонт водопроводу в райцентрі Лозова.

Про це Харків Times стало відомо з рішення сесії.

З цієї суми 2 млн передбачені на розробку проектно-кошторисної документації, а 3 млн, що залишилися, – на проведення першочергових ремонтних робіт. Всі роботи почнуться після оформлення документації та проведення тендерних процедур.

Спочатку на сесії планувалося виділити на ремонт лозівського водопроводу 2 млн гривень, однак через нещодавню аварію, що в черговий раз позбавила райцентр води, було вирішено цю суму збільшити.

Як повідомляв Харків Times, з 25 лютого через аварію на магістральному водопроводі мешканцям Лозової, Панютине й Домахи воду постачали за графіком: дві години вранці й стільки ж увечері. Водопостачання Лозової обіцяли повністю відновити 4 березня.

На початку листопада 2020 року на ділянці магістрального водопроводу між селищем Краснопавлівка та райцентром Лозова відбулися поспіль два пориви, внаслідок чого без води залишилися 60 тисяч мешканців Лозової.

За місяць до цього, 7 жовтня 2020 року, через порив на тому ж водопроводі у полі виник фонтан висотою кілька метрів.

Крім того, гострі ситуації навколо водопостачання неодноразово виникали в райцентрі у зв’язку із неплатежами. Так, восени 2019 року «Харківводоканал» погрожував відключити водопостачання Лозової через борг у 4 млн гривень. А у січні того ж року в конфлікті між боржником і представником постачальника води останній навіть стріляв у неплатника з травматичної зброї, щоправда, не влучив.

А восени 2020 року вирішувалося питання про погодинну подачу води лозівчанам та мешканцям селища Панютине й села Домаха через борг у 9,5 млн гривень – тому ж «Харківводоканалу».