Лижниця харківського “Інваспорту” виборола 5 золотих медалей Кубку світу

Фото: sportevents.kharkiv.ua

Паралімпійський Кубок світу з лижних перегонів та біатлону відбувся в словенському місті Кранська Гора. Харків’яни завоювали 5 золотих, 2 срібні та 1 бронзову медалі.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Kharkiv sport city.

Участь в змаганнях брали спортсмени з 13 країн світу. Збірна України посіла друге загальнокомандне місце, завоювавши 6 золотих, 10 срібних і 13 бронзових нагород.

Краще за всіх українців виступила харківська лижниця Людмила Ляшенко. У змаганнях серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату вона перемогла в біатлонному спринті, індивідуальній гонці та на середній дистанції, а також в лижному спринті та гонці вільним стилем на короткій дистанції.

Крім того, Людмила фінішувала другою в лижних перегонах на середній дистанції вільним стилем.

Ще дві нагороди Кубку світу виборола харків’янка Оксана Шишкова. У змаганнях серед спортсменів з вадами зору вона разом зі своїм гайдом Андрієм Марченком стала срібною призеркою в індивідуальній гонці з біатлону і бронзовою — на середній дистанції.

Як повідомляв Харків Times, два роки тому на чемпіонаті світу з лижних перегонів та біатлону, який відбувся в канадському місті Принс Джордж, харківські паралімпійці завоювали 15 медалей, в тому числі 6 золотих.