Колишній нардеп і можливий учасник нападу на євромайданівців – у Харківській обладміністрації нові керівники

Скриншот

Глава Харківської облдержадміністрації Айна Тимчук оприлюднила низку нових кадрових призначень в складі апарату ХОДА.

Про це Тимчук повідомила на засіданні сесії обласної ради, повідомив кореспондент Харків Times.

Посаду заступника голови ОДА посів народний депутат України VIII скликання, член парламентської фракції “Об’єднання “Самопоміч” Роман Семенуха. Він буде курирувати питання освіти, молоді та спорту.

Продовжить працювати на посаді заступника глави обладміністрації Олександр Скакун, який курирує питання взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту, екології та транспорту.

Управління у справах молоді та спорту обладміністрації очолив Костянтин Ананченко – помічник ректора Харківської державної академії фізичної культури і спорту зі спортивної роботи, доцент, чемпіон світу з самбо і дзюдо, майстер спорту України Міжнародного класу з дзюдо. Президент громадської організації “Спортивний клуб Харківської державної академії фізичної культури “Скіф” і член громадської спілки “Федерація дзюдо міста Харкова”. У жовтні 2020 року Ананченко балотувався до Харківської міської ради за списками партії “Слуга народу”.

Коли стало відомо про те, що Ананченко є кандидатом на цю посаду, харківська журналістка Мар’я Варва написала, що Ананченко був присутній 25 січня 2014 року підчас нападу “тітушок” Антимайдану на учасників ходи Євромайдану та журналістів, які її висвітлювали. “Саме тоді, на проспекті Правди, вперше в Харкові від початку революції гідності пролунали заклики “бийте камери”. Саме тоді розтрощили апаратуру Антону Авіжасу, Сергію Олексієву. Я дуже чітко пам’ятаю момент, коли знімала і ув’язла в снігу – між тітушнею та кордоном поліції. Швидко втекти я не змогла – і на мене кинулися. Чи то двоє, чи то троє гопарів. Всі в масках (хаха, коронавірусний тренд почався вже тоді). Намагалися вирвати камеру, пошкодили об’єктив, спалах, травмували суглоб зап’ястя. Від жорстокого побиття врятувала поліція, яка вивела мене під щитом, відбила. І тепер я бачу, що Ананченка, людину, яка, можливо, була однією з тих, хто підняв руку на мене та моїх колег,… або ж, якщо і не брала участі в нападі – не стала на захист журналістів, щоб відстояти честь та звання професійних спортсменів, та й просто – нормальних мужиків”, – написала Варва.

Згодом Ананченко заявив журналістам, що дійсно, був на місці нападу, але не брав у ньому участі.

“Ми йшли за колоною, і разом з колоною йшли. І коли там відбувалися якісь дії, скажімо – погром, кидали і в нас в тому числі, і ми пішли від цього”, – сказав він.

Також Ананченко заявив в інтерв’ю медіа-групі “Об’єктив”: “Усі спеціальні перевірки, які я повинен був проходити – і в 2014 році, і зараз, – я пройшов. Що стосується таких речей, то можу вам відповісти: я – українець, я харків’янин, я люблю своє місто, тому все, що стосується цих мітингів … якщо є факти, повинна бути якась перевірка. Я все пройшов”.