Спалах кишкової інфекції в Слобожанському: поліція почала розслідування

Фото: Українські Новини

У селищі Слобожанський Зміївського району Харківської області в період з 5 по 9 березня у шести вихованців ясел-саду виявили кишкову інфекцію. Батьки декількох дітей звернулися до лікарні.

Поліція кваліфікувала подію як порушення санітарних правил і норм (ч. 1 ст. 325 КК) і почала розслідування.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

5 березня до чергової частини відділу поліції № 2 Чугуївського РУП надійшло повідомлення від місцевого жителя про те, що в одному з дитячих садків отруїлися діти.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група.

Було встановлено, що у дитини у віці 2,5 року, яка відвідує ясла-садок в селищі Слобожанському, були виявлені ознаки харчового отруєння, в зв’язку з чим батьки звернулися до харківської лікарні.

На даний час до медичних установ Харкова з симптомами харчового отруєння звернулися батьки трьох дітей, ще чотири дитини проходять амбулаторне лікування вдома.

Батьки малюків з письмовими заявами до райвідділу поліції не зверталися. Також до поліції не надходило жодної офіційної інформації з лікарень.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325 КК (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних хвороб і масових отруєнь). Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі до 3 років.

Досудове слідство триває. Всі обставини події встановлюються.

Як повідомляв Харків Times, за інформацією Харківського обласного лабораторного центру, в селищі Слобожанський Зміївського району Харківської області в період з 5 по 9 березня у шести вихованців ясел-саду виявили кишкову інфекцію.