На площі Свободи водій-порушник погрожував патрульним і намагався збити одного з них (відео)

скрин видео

25-річний харків’янин потрапив під слідство через те, що погрожував екіпажу патрульної поліції і намагався збити на своєму авто одного з поліцейських. Подробиці інциденту були зафіксовані на боді-камерах правоохоронців.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Згідно з даними відео, інцидент стався на площі Свободи. Патрульні зупинили водія авто на іноземній реєстрації за те, що той порушив правила дорожнього руху. Під час перевірки з’ясувалося, що автомобіль знаходиться на території України з порушенням законодавства. Поліцейські повідомили водієві, що за таке порушення буде складений протокол.

На що водій-порушник відреагував дуже агресивно. Спочатку він намагався збити одного з патрульних. Потім вийшов з авто і, що називається, обклав поліцейських матом. При цьому погрожував розправою правоохоронцям і їх рідним.

“Я говорю, я тебе знайду. Я тебе вб’ю на ** й, а потім буду розмовляти з твоїми родичами в суді, ти згоден? Або вб’ю твого родича, добре?”, – такі обіцянки водія зафіксували боді-камери патрульних.

Словесних погроз і нецензурної лайки на адресу поліцейських неадеквату здалося мало. Він вирвав з рук патрульного і намагався порвати постанову про адміністративне правопорушення. Після чого сів в автомобіль і поїхав з місця події.

За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ст. 345 КК (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Покарання за цією статтею передбачає виправні роботи на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Місце знаходження неадеквата швидко встановили. За фізичної підтримки бійців роти поліції особливого призначення “Схід” його затримали і оголосили про підозру у вчиненні злочину. На цей раз він поводився набагато спокійніше, визнав, що був не правий, а за висловлене раніше – просив вибачення.

Як повідомляв Харків Times, в селищі Савинці п’яний хуліган покусав поліцейських, які намагалися його вгамувати. Одного він “хапнув” за руку, другого – за ногу. Першому потрібна була госпіталізація.