Кернеса та Ярославського помирив Фукс – Терехов

Секретар Харківської міськради Ігор Терехов розповів, що колишнього мера Харкова Геннадія Кернеса і бізнесмена Олександра Ярославського помирив бізнесмен Павло Фукс.

Про це Харків Times дізнався з інтерв’ю Терехова виданню “Букви”.

“Я докладав максимум зусиль до того, щоб вони помирилися. Я дуже багато разів розмовляв з Геннадієм Адольфовичем про те, що треба з Олександром помиритися, що нам нема чого ділити, не потрібно ворогувати. Але, насправді, примирив їх Павло Фукс”, – сказав він.

Відповідаючи на питання журналіста, Терехов зазначив, що він не був рефері в процесі примирення.

“Я дуже багато говорив з Геннадієм Адольфовичем, щоб настало порозуміння. Отримував відповідь: «Ігор, я ж не сварився». І поки він мені відповідав «я ж з ним не сварився», я розумів, що примирення не буде”, – сказав Терехов.

“Це Павло Фукс поставив тоді жирну крапку. Я радий, що вони в підсумку помирилися. І життя довело, що це величезний плюс і для міста. Коли настала біда – перша хвиля пандемії – ми всі разом тоді спрацювали чітко і злагоджено. Дуже багатьом людям допомогли”, – сказав секретар міськради.

Терехов зазначив, що Фукс, Ярославський і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розуміють важливість стабільності та розвитку Харкова.

“Аваков очолює МВС, і йому потрібен порядок у всій Україні. А в Харкові особливо -прикордонний регіон. Фукс, Ярославський – харків’яни. Їм хочеться бачити це місто таким же процвітаючим, як протягом усіх цих років, коли Кернес був мером. Всі ми хочемо, щоб наше місто було краще, ніж всі міста України, і це правда. Ми хочемо, щоб місто розвивалося і було дійсно, знаєте, таким класним містом. Легким і класним”, – наголосив Терехов.

Повний текст інтерв’ю читайте: Секретар Харківської міськради Ігор Терехов: Кернес, я, Аваков, Шумілкін, ми були «одне середовище»