Дорожники розповіли, з чого почнуть ремонт траси Київ-Харків-Довжанський в 2021 році (карта)

У 2021 року планують відремонтувати 25 км траси державного значення М03 Київ-Харків-Довжанський. Роботи проведуть на ділянці від межі Полтавської області до райцентру Валки в Харківській області.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківського Укравтодору.

Зараз проводяться два тендери, переможці яких почнуть роботи на двох ділянках траси М03. Так, планується капітальний ремонт ділянки в 8,8 км від селища Новий Коротич до з’єднання з об’їзною дорогою навколо Харкова. Також заплановано будівництво транспортної розв’язки на км 462 + 000 (примикання автомобільних доріг М-29 Харків-Красноград-Перещепине до М-03 М-03 Київ – Харків – Довжанський).

Якщо будуть виділені кошти, то в 2021 році почнеться капітальний ремонт дороги від міста Валки до Нового Коротич. Це проект не одного року і залежить від фінансування.

Крім цього, турецька компанія «Onur Taahhut» проводить реконструкцію на ділянці автомобільної дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський км 395 + 064 – км 420 + 050. Інженерно-технічний нагляд за якістю виконуваних робіт здійснює французька компанія «Еджіс».

За словами начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Андрія Алексєєва, ремонт траси М-03 «Київ-Харків-Довжанський» фінансується за рахунок міжнародних фінансових організацій. Зараз роботи виконані на 25%.

Фото: ХОГА

Як повідомляв Харків Times, Кабмін затвердив перелік доріг, які відремонтують в Харківській області у 2021 році

У Харківській області розпочато роботу по відновленню 15 штучних споруд (мостів і шляхопроводів). На дев’яти з них відновлювальні роботи планують завершити в 2021 році.