Рада отримала документи, необхідні для призначення виборів у Харкові – нардеп

Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Верховної Ради отримав лист з копією рішення Харківської міськради про дострокове припинення повноважень Геннадія Кернеса у зв’язку з його смертю.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення народного депутата від партії “Слуга народу”, члена Комітету Олександр Качури в Facebook.

“Харківська влада все-таки надала необхідні документи для призначення позачергових виборів мера міста. У Ради тепер є 90 днів, щоб прийняти рішення. Очікуємо розгляду питання на засіданні комітету держ. влади і місцевого самоврядування”, – написав Качура.

Як повідомляв Харків Times, харківський міський голова Геннадій Кернес помер у ніч з 16 на 17 грудня в німецькій клініці «Шаріте».

Геннадія Кернеса поховали на 2-му кладовищі.

Кернес займав посаду міського голови з 2010 року. Тепер обов’язки мера тимчасово виконує секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

У Раді повідомили, що вибори мера в Харкові можуть пройти в останню неділю березня або жовтня. При цьому парламент навряд чи встигне призначити вибори на березень.

У парламенті офіційно підтвердили нестачу документів, необхідних для призначення позачергових виборів Харківського міського голови.