Постраждалі під час пожежі в «Золотому часі» отримають по 10 тис. гривень

Фото: Харків Times

29 постраждалих під час пожежі в будинку для літніх людей «Золотий час» по вул. Нижня Гиївська, 150 отримають матеріальну допомогу з обласного бюджету.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі облради.

Виділення 290 тис грн. на виплату допомоги передбачено рішенням Харківської облради про внесення змін до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2021 – 2025 роки, яке депутати прийняли на позачерговій сесії 4 березня.

“Виплата грошової допомоги буде здійснена особам, зазначеним у списку громадян, які постраждали внаслідок надзвичайної ситуації державного рівня: 29 громадян отримають кошти у сумі 10 тис грн кожний”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, 21 січня в Харкові на вул. Нижня Гієвська, 150 Б, в двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок престарілих, виникла пожежа на другому поверсі. Загинули 15 людей.

Станом на ранок 22 січня затримали чотирьох осіб, причетних до організації нелегального приватного будинку престарілих «Золотий час».

Правоохоронці повідомили про підозру в порушенні вимог пожежної безпеки (ч. 2 ст. 270 КК) чотирьом особам, раніше затриманим у зв’язку з пожежею в нелегальному «геріатричному пансіонаті» в Харкові.

23 січня Київський районний суд Харкова відправив під варту терміном на 60 днів без права внесення застави всіх чотирьох підозрюваних у справі про пожежу в пансіонаті “Золотий вік”.

11 лютого Харківська апеляційний суд не задовольнив клопотання адвокатів двох з чотирьох — Ольги Кравченко та Ігоря Мирончука, — підозрюваних у справі про пожежу в пансіонаті «Золотий час», які просили пом’якшити запобіжний захід для своїх підзахисних. Їх залишили в СІЗО.

24 лютого урядова комісія оприлюднила попередні підсумки розслідування справи про пожежу.

25 лютого Харківський апеляційний суд не задовольнив скарги захисту 45-річного орендаря приміщень В’ячеслава Кравченка та 67-річного власника будинку Славіка Акопяна.