У схемі з ухилення від сплати податків брали участь посадовці п’яти лісгоспів Харківської області – прокуратура

Викриту правоохоронцями схему з ухилення від сплати податків розробили посадові особи шести держлісгоспів. П’ять лісгоспів розташовано на території Харківської області, ще один – у Луганській області.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

“Встановлено, що вказані державні лісгоспи протягом 2020-2021 років закупили послуги з порубки лісу у низки товариств на суму понад 40 млн грн. При цьому фактично послуги не надавались. Гроші в подальшому виводились з декларованого обігу через інші підконтрольні співучасникам підприємства з ознаками фіктивності та конвертувались у готівку. Наразі встановлено умисне  ухилення від сплати до бюджету податку на додану вартість в сумі понад 6 млн грн”, – йдеться у повідомленні.

3 березня проведено близько 30 обшуків на території  Харківської, Луганської, Київської та Дніпропетровської областей, у ході яких виявлено та вилучено фінансову документацію по фіктивним взаємовідносинам, печатки, електронні носії інформації.

Слідчі дії тривають.

Як повідомляв Харків Times, Служба безпеки України підозрює посадовців держлісгоспів Харківської та Луганської областей у створенні схеми розкрадання фінансових ресурсів держави у лісовій галузі.