У Пісочині чоловік погрожував підірвати супермаркет

Фото: hk.npu.gov.ua

Вчора ввечері в Пісочині поліції довелося евакуювати співробітників і відвідувачів супермаркету через хибне повідомлення про мінування. Винуватця затримали.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Повідомлення про те, що в магазині по вулиці Полтавське шосе в селищі Пісочин закладено саморобну бомбу, надійшло до чергової частини 2 березня о 20:53.

За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група та фахівці вибухотехнічного управління. Правоохоронці оглянули близько 500 кв. м приміщень і прилеглої території, евакуювали близько 40 осіб. Ніяких вибухонебезпечних предметів не виявили.

У той же час в ході проведення досудового розслідування поліцейські встановили, що до скоєння злочину причетний 26-річний місцевий мешканець. Коли хулігана прийшли затримувати, він був п’яний.

Сьогодні горе-підривнику повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Правопорушнику загрожує до 6 років тюремного ув’язнення.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові 1 березня затримали телефонного терориста після чергового хибного повідомлення про закладення вибухівки в одному з будинків по вулиці Шевченка. Під час обшуку за місцем проживання затриманого оперативники вилучили кошти, за допомогою яких скоєно правопорушення. За словами начальника прес-центру СБУ області Владислава Абдули, в Національному науковому центрі судових експертиз ім. Бокаріуса була проведена експертиза, яка підтвердила ідентичність голосу псевдомінера і затриманого.